Заходи профілактики від шкідників продовольчих запасів

Кожне підприємство стикається з проблемами продовольчої безпеки, які стосуються виробництва, переробки та зберігання зерна та зернопродуктів. Економлячи на захисних і превентивних заходах підприємство втрачає через шкідників близько 20% зібраного зерна. При строгому дотриманні правил приймання, зберігання і переробки зернових, а також систематичному санітарно-гігієнічному контролі, в тому числі і за шкідниками, Ви зможете запобігти втратам с/г продукції і випускати товари хлібної та харчової промисловості високої якості.

Кожен фахівець, який здійснює контроль за шкідливими організмами, повинен знати види кліщів і комах, вміти їх визначати, а також бути обізнаним про місця їх проживання, біологію, знати шляхи зараження продукції і способи боротьби з ними. Адже дана база знань необхідна для вірного вибору методу знищення, засобів, які будуть використовуватися, а також часу проведення обробок для запобігання глобального розмноження шкідників.

Одним з несприятливих показників санітарно-епідеміологічного стану об’єкта є наявність кліщів і комах в продовольчих запаси і місцях їх зберігання. Важливо пам’ятати, що становлять небезпеку не тільки живі шкідники, а й продукти їх життєдіяльності і мертві особини.

Велика кількість магазинів, логістичних центрів, виробничих і складських приміщень заражені шкідниками продовольчих запасів, які потрапляють всередину на одязі або взутті персоналу, при транспортуванні, з пакувальним матеріалом під час прийому продукції або сировини. Також комахи можуть самі пробиратися в приміщення в пошуку їжі і укриття. Тому заходи профілактики від шкідників продовольчих запасів грають важливу роль в створенні умов, які будуть перешкоджати активному розмноженню членистоногих.

Заходи профілактики від шкідників продовольчих запасів

Основні заходи профілактики від шкідників описані нижче.

  1. Дотримуйтесь встановлених температурних режимів зберігання продукції, а також технології його переробки.
  2. Підтримуйте приміщення в чистоті, регулярно здійснюйте прибирання скупчень пилу, продуктів та іншого сміття за дверима, під сходами і в кутах.
  3. Підходьте до облаштування виробничих та складських приміщень раціонально. Вони повинні бути з хорошою вентиляцією, стіни і підлога – гладкі і без тріщин. Дотримуйтесь вимог щодо оснащення складів і техобладнання.
  4. Ретельно очищайте місця, які звільнилися після вивезення кожної партії.
  5. Тримайте транспортні засоби та тари для зберігання в чистоті.
  6. Дотримуйтесь правил підготовки складів до приймання сировини або продукції, їх зберігання та реалізації.
  7. Продукцію на складі варто розміщувати так, щоб був легкий доступ для систематичних обстежень.
  8. Проводьте генеральну очистку всього складського приміщення від пилу і сміття не менше одного разу на рік.
  9. Під час прийому продукції на зберігання проводьте ретельний контроль її стану.
  10. Зберігайте заражені продукти до знезараження в окремому приміщенні.
  11. Проводьте ентомологічні експертизи запасів і місць їх зберігання щомісяця.
  12. Встановіть інсектицидні лампи і липкі феромонні пастки для комах, які будуть постійно діяти.

Якщо Ви виявили шкідників на своєму підприємстві – звертайтеся до професіоналів компанії PROPECS (Пропекс). Ми допоможемо визначити вид шкідника за допомогою якісної ентомологічної експертизи і після цього надамо професійні послуги фумігації. Замовити фумігацію Ви можете на сайті або за номерами телефону +380673517077, +380443617077.

Share on VKShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter