ТОП 5 небезпечних шкідників ресторанів, кафе і готелів
У сфері обслуговування важливо підтримувати відмінну репутацію, але від її падіння не застрахований жоден підприємець. Санітарний стан об’єкта залежить від багатьох факторів, одним з яких є наявність комах і гризунів. Хочемо розповісти про ТОП 5 небезпечних шкідників ресторанів, кафе і готелів, які здатні однією своєю появою на очі відвідувача запустити глобальну антирекламу закладу.
Гризуни
Миші і щурі є серйозною проблемою для будь-якого підприємця. Багато хто відчуває до них відразу, тому відвідувачеві в готелі буде неприємне таке сусідство.
Для ресторанів та кафе наявність гризунів на складах продуктів тягне за собою чималі фінансові втрати. Адже вони гризуть все що попало: продукти, тару, дроти, меблі, а також всюди гадять.
Гризуни є переносниками небезпечних інфекційних захворювань, таких як хвороба Лайма і сальмонельоз, і рознощиками таких шкідників, як кліщі, воші і блохи.
Для боротьби з мишами і щурами якомога частіше проводьте дрібні ремонти, особливу увагу приділяйте герметизації тріщин, входів/виходів в заклад, комунікаціям. Щоб запобігти розмноженню гризунів, а також винищити їх, скористайтеся послугами дератизації. Фахівці складуть індивідуальну систему захисту від гризунів виходячи їх специфіки Вашого підприємства.
Мухи
Наявність мух в кафе, ресторані або готелі змушує відвідувачів замислитися про санітарний стан об’єктів. Ці докучливі шкідники не дають спокійно спати відвідувачам готелів, а в ресторанах і кафе лізуть прямо в тарілки клієнтів.
Кишкову паличку, бактерії сальмонели та інші патогенні мікроорганізми мухи передають людині через заражену їжу, на якій вони встигли посидіти.
Для запобігання попадання мух в заклад, встановіть москітні сітки на вікна, регулярно очищайте всі поверхні на кухні і в залі, своєчасно викидайте зіпсовані продукти і сміття, стежте за станом зливів і систем водовідведення.
Якщо мухи все-таки потрапили всередину, придбайте інсектицидні лампи з липким екраном. Вони відмінно справляються з виловом літаючих комах і їх можна використовувати в приміщеннях з відкритою продукцією.
Для залів кафе, ресторанів або номерів готелів рекомендуємо інсектицидні лампу PROPECS Light Wall. Вона виготовлена у формі бра, і Ваші відвідувачі навіть не здогадаються, що в їх присутності відбувається вилов комах.
Для кухонь використовуйте більш потужний варіант PROPECS Light SP 36/72 або PROPECS Light DS 72.
Таргани
Таргани на кухні – перша ознака цілковитої антисанітарії. У готелях, ресторанах і кафе найчастіше зустрічаються руді таргани, трохи рідше – чорні.
Таргани поширюють небезпечні віруси і бактерії, забруднюють продукти харчування, викликають алергію у людей.
Щоб таргани не з’являлися в Ваших закладах, стежте за чистотою. Це головне правило!
Для їх знищення, зверніться до професіоналів для проведення дезінсекції. Для повного знищення тарганів необхідно мінімум 2 обробки.
Для локального вилову повзаючих комах можна використовувати феромонні пастки або інсектицидні гелі.
Постільні клопи
Часто гості готелів скаржаться на клопів. Це і є перший дзвіночок для реагування на проблему. В цьому випадку, дайте завдання персоналу під час зміни постільної білизни звертати увагу на наявність червоних або бурих плям. Вони з’являються після роздавлювання під час нічного сну клопів.
Хоч клопи і маленькі, їх все ж можна помітити. Проводьте ретельний огляд номерів, особливу увагу направляйте на ліжко, килими, щілини і приліжкові тумбочки.
Заражену білизну ретельно обробіть парою або виперіть при високих температурах.
Щоб напевно позбутися від клопів в готелі замовте дезінсекцію. Метод обробки дозволяє потрапити інсектициду у важкодоступні місця і знищити шкідників.
Шкідники запасів
Швидше за все їх ви виявите в коморах або в складах, де зберігаються горіхи, сухофрукти, крупи, макарони. Виявити їх можна за наявності живих або мертвих жуків, личинок, лялечок. Також в крупах, зерні або борошні з’являється павутина або вони зкомкані.
Для запобігання поширеняю шкідників запасів, зберігайте сипучий товар в герметичній тарі, регулярно викидайте зіпсований або старий товар, ретельно очищайте зони зберігання.
Якщо у Вашому ресторані, кафе або готелі відсутні шкідники – це збільшить Ваш дохід і підніме репутацію, адже до Вас будуть знову і знову приходити відвідувачі. Пам’ятайте, що вкладення в професійний захист від шкідників заощадять Вам гроші в майбутньому і будуть радувати Вас прибутком!
Компанія PROPECS (ПРОПЕКС) готова Вам в цьому допомогти! Ми якісно проведемо послуги дезінфекції, дезінсекції та дератизації в закладах з дотримання всіх заходів безпеки.
Телефонуйте +380673517077, +380443617077 для отримання комерційної пропозиції.
PROPECS (ПРОПЕКС) – професійний контроль шкідників.
No comments