HoReCa & Pest Control – дезінсекція

На сьогоднішній день, більшість людей значну частину вільного часу проводять саме в різних ресторанах, барах, кафе, піцеріях, їдальнях, закусочних, магазинах кулінарії тощо. Варто наголосити, що сегмент HoReCa – це не лише вищезгадані заклади, а й підприємства, які надають послуги з харчування населення (кейтерингові компанії, доставка їжі, мотелі, готелі, санаторії і т. д).

restaurant_pest_control-sydney

У сегменті HoReCa важлива атмосфера затишку та комфорту, яка може порушитися внаслідок присутності різних шкідників. Більшість підприємців не приділяють значну увагу сфері Pest Control, що в подальшому призводить до проблем та великих затрат. Для того, аби уникнути подібних ситуацій, варто проводити роботи з контролю шкідників на підприємстві. Адже в приміщеннях громадського харчування категорично не допускається наявність різних комах (мух, тарганів, комарів, будинкових мурах, кліщів, шкідників запасів тощо). Ефективно проведений Pest Control не тільки позбавить від шкідників, але й збереже Ваших клієнтів та репутацію. Варто нагадати, що комахи небезпечні тим, що можуть переносити безліч людських хвороб, таких як: черевний, висипний і поворотний тиф, кліщовий енцефаліт, дизентерія, чума, малярія, жовта лихоманка та ін.

Найчастіше на підприємствах громадського харчування також наявні мухи та таргани. Згідно Санітарних правил України, наявність різних комах свідчить про антисанітарне зберігання продуктів та вимагає негайного проведення дезінсекційних та дезінфекційних робіт.

Загальновідомі способи боротьби зі шкідникамиrestaurant-pest-extermination

 Дезінсекційні роботи на підприємствах громадського харчування повинні проводиться під керівництвом фахівців в сфері Pest Control, та ні в якому разі не варто проводити обробку самостійно. Якщо Ви вирішили самостійно проводити профілактичну дезінсекцію варто використовувати сертифіковані препарати та засоби, а також ні в якому разі не замінювати їх більш дешевими небезпечними аналогами з дезодоруючим та дезінфікуючим ефектом (як наприклад Білизна або Доместос). Такі засоби не володіють достатніми антимікробними властивостями та не можуть замінити дезінфектантів, які спеціально призначені для профілактичної дезінсекції.

Проведення ефективних дезінсекційних робіт на підприємствах громадського харчування повинно включати:

– дотримання санітарних правил для підприємств громадського харчування. Можна почитати тут;

– під час проведення дезінсекційних робіт, підприємство варто закрити на «санітарний день», а також прибрати весь посуд, різний інвентар, сховати продукти;

–  харчові відходи необхідно збирати в спеціальні поліетиленові пакети або тари з кришкою, які варто віднести до охолодженої камери для подальшої утилізації. Після, тару обов’язково потрібно продезінфікувати, наприклад, вимивши дезінфікуючим та миючим засобом;

– варто пам’ятати не лише про обробку поверхонь, але й складських приміщень, а також немеханічного обладнання (інвентар, стелажі, столи ін.);

– регулярно дезінфікувати контейнери для сміття, вчасно прибирати територію підприємства, очищати забруднену площадку від сміттєзбірників;

–  після закінчення дезінсекції на підприємствах харчування важливо зробити генеральне прибирання, вимити стіни, підлогу, відкритті поверхні обладнання, а також в подальшому продукти та готові вироби зберігати в закритому вигляді.

Методи боротьби компанії «PROPECS»роуцополдопр

Компанія «PROPECS» використовує сучасне обладнання та засоби для проведення дезінсекційних робіт. Зокрема – це використання дезінфектантів бактерицидної, віруліцидної і фунгіцидної дії. Для дезінсекції на підприємствах громадського харчування, наші фахівці використовують: інсектицидне обладнання PROPECS Light, яке цілодобово відловлює комах в будь-яких приміщеннях (виробничі цехи, торгові зали, складські та підсобні приміщення), липкі феромонні пастки та липкі екрани, які не містять сторонніх запахів і отруйних речовин, а також абсолютно безпечні для використання в побуті та на підприємствах харчової промисловості.

Варто наголосити, що також обов’язково потрібно проводити лабораторні дослідження, які дозволять визначити проблему та прийняти швидке рішення для ефективності робіт. Розробка комплексної програми з контролю шкідників, впровадження інтегрованої системи контролю, застосування різних методів і засобів боротьби, дотримання графіка дезінсекційних та дезінфекційних заходів сприяє ліквідації шкідників і мінімізації ризиків, пов’язаних з ними.

Фахівці компанії «PROPECS» розробили програму комплексної боротьби зі шкідниками, яка заснована на міжнародних стандартах якості із застосуванням сучасного обладнання та технологій. Програма базується на використанні біологічних, фізичних, хімічних та інших методів боротьби зі шкідниками для максимальної їх ліквідації. Комплексна програма розробляється індивідуально для кожного підприємства, з ретельною оцінкою ефективності заходів відповідно до міжнародних стандартів якості та безпеки в області менеджменту Pest Control на об’єктах категорії HoReCa.

 

 

Share on VKShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter