Герметизація об’єктів харчової промисловості

Захистити підприємство від шкідливих гризунів та комах іноді здається недосяжною місією, особливо якщо їх кількість постійно стрімко зростає. Герметизація об’єктів харчової промисловості допоможе знизити ризики потрапляння всередину приміщень шкідників, які в свою чергу являються перенощиками збудників інфекційних захворювань, а також значно псують товарний вигляд продукції та забруднюють сировину.

До інфекційних захворювань, які розповсюджують гризуни відносять чуму, сказ, трихіноз, лептоспіроз, сальмонельоз, менінгіт та дерматит. Мухи переносять збудники дизентерії, стафілококу, гельмінтози, сальмонельозу; таргани – кишкові інфекції, викликають алергічні реакції та провокують астму.

Герметизація об’єктів харчової промисловості

Система інтегрованого контролю шкідників полягає не тільки у безпосередньому знищенні гризунів підрядною організацією,  а у комплексній злагодженій роботі  Замовника і Підрядника. Підрядна організація під час огляду об’єкту оцінює стан зараженості шкідниками, територіально-географічне положення, санітарно-гігієнічний стан об’єкту. Після інспекції технолог надає певні рекомендації для покращення загального стану підприємства, формує індивідуальну систему захисту від шкідників та підбирає необхідне обладнання та препарати для ефективної боротьби.

Важливу роль у захисті від гризунів та комах відіграє герметизація об’єктів харчової промисловості. Не герметичні або відкриті двері і вікна (без антимоскітних сіток), наскрізні вентиляційні отвори, тріщини в стінах дають можливість шкідникам потрапляти всередину об’єкту та переміщатися з одних приміщень в інші.

 

Основними місцями розмноження шкідників також являються водопровідні труби, електрощитові, опалювальні й охолоджувальні системи. Особливою загрозою стає негерметичність конструкцій і стін, зокрема щілини між їхніми стиками.

Особливу увагу при герметизації надавайте вхідним дверям, рампам, гаражним воротам або вантажним докам. Постійно стежте, щоб вони були зачинені, на них були встановлені гумові або металічні щітки.

Потрапляти всередину об’єкту гризуни та комахи можуть через місця входу каналізаційних, електричних, газових та водопровідних ліній в будівлю.

Для захисту підприємства від гризунів рекомендуємо слідкувати за станом фундаменту та споруди в цілому, і, за потреби, місця зі щілинами негайно герметизувати. Також доцільно захищати фундамент бетонними, металевими або цегляними бар’єрами. Вентиляційні отвори повинні бути захищені металевими фільтрами.

Для мінімізації зараження шкідливими організмами Вашої продукції або сировини якомога частіше оглядайте об’єкт та своєчасно здійснюйте роботи по герметизації.

Share on VKShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

No comments

You must be logged in to post a comment.