Економічні збитки від щурів
Споконвіку щури живуть поруч з людьми, харчуються всім, що можна їсти, а також пристосовуються практично до будь-яких умов життя. Всі знають, що ці гризуни несуть велику шкоду, будучи переносниками небезпечних захворювань, але чи задавались Ви питанням, які можуть бути економічні збитки від щурів в різних галузях бізнесу при відсутності якісної дератизації?
Сільське господарство
Сільське господарство страждає від шкідників найбільше. Майже 70% приміщень на фермах заселені сірими щурами, 20% врожаю гине через настирливих гризунів, ще до його збирання. Ці шкідники обгризають кору дерев і саджанці, що призводить до їх загибелі рослин. У курниках щури поглинають 20% добової норми їжі птахів, а щорічна втрата кормів становить від 70 до 80 тисяч тонн. Але найстрашніше те, що вони не тільки поїдають яйця і курчат, а й прогризають дірки в підлозі на фермах, через що худоба ламає кінцівки.
Харчова промисловість
Щури є найбільш плідними тваринами. В середньому за рік одна особина дає 10 потомств по 8-12 дитинчат. За приблизними підрахунками, на одному м’ясокомбінаті може мешкати близько 8-10 тисяч особин. Добовий раціон м’яса для тварини становить 40 г. Якщо не вживати заходів захисту від цих шкідників, комбінат може втратити до 90 тонн м’яса в рік.
Торговельні підприємства і логістика
Продуктові підприємства, магазини і склади несуть великі втрати від гризунів. Їх жувальний апарат здатний прогризати отвори практично в будь-якому матеріалі. За допомогою своїх зубів вони пробираються в приміщення, там живуть і розмножуються до тих пір, поки не закінчуються запаси. Щури прогризають теплоізоляцію в холодильних камерах, і пробираючись всередину, з’їдають та пошкоджують продукти. Наявність дірок в приладі вимагає більшої кількості електроенергії для підтримки необхідної температури. Через ліквідований товар, відновлення зіпсованого устаткування і збільшення витрат електрики, компанія несе фінансові збитки.
HoReCa
Щури є головними ворогами закладів громадського харчування, так як пробираючись по каналізаційних трубах і вентиляційних шахтах, вони розносять інфекції і заражають продукти. Їх популяція може досягати величезних масштабів, тому, якщо вчасно не проводити роботи з дератизації, кафе, ресторани та інші заклади HoReCa будуть змушені закриватися до повного винищення шкідників, а це, в свою чергу, несе прямі економічні збитки.
Шкода, яку завдають сірі щурі бізнесу і економіці в цілому, не обмежується тільки псуванням продуктів. У США 20% загорянь, які виникли через оголення кабелів щурами, призвели до масштабних пожеж. Унаслідок небезпечної діяльності гризунів в Ірані кілька кварталів залишилися без телефонного зв’язку.
Найчастіше витрати на проведення дератизації виявляються набагато нижче збитків, які щури наносять підприємству. Фахівці компанії PROPECS (ПРОПЕКС) рекомендують не допускати такої ситуації і вживати заходів для запобігання появи гризунів на підприємстві. Ми допоможемо ефективно вирішити Вашу проблему, використовуючи якісні препарати і сучасне обладнання. Необхідно тільки заповнити заявку на сайті або зателефонувати +380673517077 і наші менеджери із задоволенням дадуть відповіді на всі Ваші питання.