Дератизація та дезінсекція ресторанів, кафе, барів
Дератизація та дезінсекція: чи потрібні закладам громадського харчування дані послуги?
Оскільки гризуни, мухи і таргани надають перевагу харчуванню відходами, вони з легкістю можуть переносити збудників кишкових інфекцій, харчових отруєнь, яйця гельмінтів на харчові продукти на вже готову їжу. Саме через це закладам ресторанного господарства необхідно приділяти велику увагу боротьбі зі шкідниками.
Дератизація в закладах ресторанного господарства повинна здійснюватись механічним способом, тобто, за допомогою пасток. На прилеглій території ресторанів, кафе або інших закладів громадського харчування, застосовують принадні контейнери.
Важливе уточнення, біологічні методи знищення гризунів (за допомогою зараження гризунів мікробами) ЗАБОРОНЕНО в закладах ресторанного господарства. Адже, використання мікробів створює небезпеку зараження харчових продуктів.
Дезінсекція може проводитись за допомогою гелів від комах, липких пасток з феромонами, інсектицидних приладів та аерозольних обробок інсектицидами.
Для закладів громадського харчування важливим є відсутність літаючих комах не тільки в залах, але й на кухнях. Оскільки, вони завжди працюють з відкритими продуктами харчування, використання електричних пасток з розрядною решіткою суворо заборонено. Адже до страв можуть потрапити рештки знищених комах.
Для ресторанів, кафе та барів ми рекомендуємо використовувати еоектричні інсектицидні прилади для знищення комах з липкою основою., на якій комахи надійно приклеюються після відлову та залишаються непомітними для ока відвідувачів та персоналу.
Детальніше про дані пастки для відлову комах можна дізнатись тут.
В закладах ресторанного господарства дератизація та дезінсекція мають велике гігієнічне значення.
Тому, якщо Ви маєте бажання ефективно позбутись від шкідників, звертайтесь до фахівців PROPECS.
Контакти для зв’язку:
+380673517077
+380443617077
office@propecs.ua
www.propecs.ua