Захист зерна від PROPECS

Збір та зберігання в належному стані високоякісного урожаю, або отримання гідного прибутку – головна мета виробника зерна. Але щорічно на етапі зберігання на заваді стають маленькі, але дуже небезпечні, вороги – комірні шкідники зернових запасів.

Щоб вберегти свій прибуток, потрібно знати ворога в обличчя.

Комірний довгоносик (Sitоphіlus granarius L) — жук темно-коричневий або майже чорний, довжиною 3–4 мм, не літає. Відкладає 150–300 яєць по 1 в зернівку (в зерна кукурудзи по 2–3 шт.). За масового розмноження може знищити 30% зерна.

Рисовий довгоносик (Sitophilus oryzae L). Личинки 3–4 мм довжиною, білі, безногі, живуть і розвиваються у зернівці. Жук 2,5–3,5 мм довжиною, темно-коричневий матовий, на надкрилах по 2 червоні плями, літає. Самка відкладає 150–580 яєць по 1 шт. у зернівці. Рисовий довгоносик пошкоджує зерно усіх злаків, кукурудзи, олійних та бобових культур тощо.

Вогнівка південна комірна (Plodia interpunctella Hb.). Личинка довжиною до 13 мм. Жовта з зеленуватим відтінком, голова світло-коричнева. Метелик довжиною 7–9 мм, розмах крил 13–20 мм, передні крила біля основи біло-жовті, біля вершини іржаво-жовті з бурим відтінком, посередині — свинцево-бурі, задні крила — сіро-білі; голова і груди — червоно-оранжеві. Гусениця живиться зерном усіх злаків, борошном, крупою, сухими овочами, сухофруктами, насінням соняшнику, гороху. Самка відкладає по 150–400 яєць.

варіант 1

Фахівці компанії PROPECS стверджують, що стратегія захисту зернових запасів від шкідників ґрунтується на особливостях їх розповсюдження, розвитку, розмноження і шкідливості, залежно від умов, способів і режимів зберігання зерна і зернопродукції, та поєднує комплекс карантинних, профілактичних і винищувальних заходів на всіх етапах заготівлі, транспортування і тривалого зберігання.

Компанія забезпечує високу якість послуг по знезараженню, адже у своєму арсеналі кожен співробітник має великий практичний досвід та високі знання, що дозволяють професійно підходити до вирішення кожного питання.

Share on VKShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter